معرفی
بهداشت
محیط عبارت است از کنترل عواملی از محیط زندگی که به گونه ای روی سلامت جسمی،
روانی و اجتماعی انسان تأثیر می گذارد
.
این رشته در بر گیرنده طبقات مشاغلی
است که متصدیان آن ها تحت نظارت کلی عهده دار انجام کارهای تخصصی، مطالعاتی و
برنامه ریزی در زمینه ارتقاء سطح بهداشت عمومی، بازرسی و بررسی های جاری و تحقیقات
علمی در زمینه مربوطه می باشند و یا سرپرستی و طرح ریزی و هماهنگی فعالیت های
مذکور را به عهده دارند
.
شرح
وظایف و فعالیتها
- پاسخگویی به استعلام های ادارات
و اتحادیه ها
- رسیدگی به شکایات در زمینه های
مختلف بهداشتی دریافتی از طریق سامانه فوریتهای بهداشتی وزارت بهداشت و تلفن
پیامگیر شبانه روزی
- اقدامات بهداشتی اضطراری هنگام
وقوع بلایای طبیعی؛
- شرکت در طرحهای ملی و کشوری جهت
هماهنگی لازم برای پیشبرد اهداف بهداشتی؛
- تجزیه و تحلیل آمار و شاخصهای
بهداشت محیط بر اساس بازدید از اماکن
- تشدید کنترل بهداشتی مراکز تهیه
و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی بصورت شبانه روزی در تعطیلات ایام نوروز در
قالب بسیج سلامت نوروزی
- طرح تشدید و بهبود وضعیت بهداشتی
مراکز تهیه و توزیع و فروش مواد غذایی و اماکن عمومی در ساعات غیر اداری
- کنترل و نظارت به وضعیت بهداشتی
مراکز تهیه و توزیع موادغذایی
- تشدید بازدید در ماه مبارک رمضان
- تشدید بازدید در ایام محرم از
مساجد و تکیه ها
- تشدید بازدید از مساجد در دهه
غبار روبی مساجد
- برخورد قانونی با متخلفین امور
بهداشتی بر اساس گزارش به دادسرای و همچنین دادگاه تعزیرات حکومتی
- همکاری با شهرداری و نیروی
انتظامی در برخورد با دستفروشان موادغذایی
- کنترل بهسازی و بهداشت مراکز
تهیه، توزیع و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و اماکن بین راهی؛
- کنترل آب آشامیدنی مناطق تحت
پوشش از نظر میکروبی و شیمیایی و به صورت متناوب و اطمینان از سلامت آب منطقه
و اعلام نتایج به ارگانهای مربوطه؛
- کلرسنجی روزانه و ثبت آن در
پرونده کلرسنجی با قید مشخصات ایستگاه کلرسنجی و اعلام نتایج به مرکز بهداشت
و ارگانهای مربوطه و در صورت لزوم گندزدایی آب؛
- کنترل مواد غذایی و نمونه برداری
از مواد غذایی مشکوک و ارسال آن به آزمایشگاه و معدوم نمودن مواد غذایی فاسد
بر اساس دستورالعملهای مربوطه؛
- اجرای طرح یکنواخت سازی ماده 13
مواد خوردنی ، آشامیدنی ، آرایشی و بهداشتی و اخذ مجوز تعطیل اماکن و مراکز
از مرکز بهداشت جهت تعطیلی آنها؛
- معرفی پیشه وران به آزمایشگاه و
صدور کارت معاینه پزشکی جهت آنها طبق دستورالعملهای صادره؛
- پلمپ و جلوگیری از فعالیت مراکز
و اماکن غیر بهداشتی
- بازدید از مدارس و مراکز آموزشی
و مهد کودکها؛
- نظارت بر توزیع بهداشتی شیر
مدارس
- بازدید از استخرهای شنا و حمامهای
سونا؛
- بازدید از آزمایشگاهها، مراکز
بهداشتی درمانی، مطب ها و بیمارستانها از نظر وضعیت بهداشت محیط؛
- بازدید از پارکها، ورزشگاهها،
ترمینالها و میادین میوه و تره بار،پمپ بنزین و تشکیل پرونده بهداشتی واعلام
به سازمانها و مسئولین ذیربط و پیگیری تا حصول نتیجه مطلوب؛
- بررسی کنترل فاضلاب، زباله، هوا،
منابع آلوده کننده آنها و مکاتبه با ارگانهای مربوطه؛
- سنجش ید در نمکهای خوراکی یددار
بطور روزانه و نمونه برداری از نمکهای ید دار و ارسال به آزمایشگاه؛
- مبارزه با حشرات و جوندگان ضمن
بررسی کانونهای آلوده و برآورد میزان سم مورد نیاز با توجه به میزان آلودگی و
نظارت بر سم پاشی توأم با آموزشهای لازم و طعمه گذاری؛
- مبارزه با مصرف دخانیات در اماکن
عمومی و مراکز تهیه و توزیع موادغذایی
- بازدید از اماکن متبرکه و مساجد
طبق دستورالعملها مربوطه؛
- کنترل بهداشتی اردوگاهها و
زندانها جهت ساماندهی وضعیت بهداشتی آنها؛
- نیاز سنجی و اجرای برنامه های
آموزشی
- آموزش بهداشت جهت کلیه رده ها
توام با فعالیتهای روزمره به طور چهره به چهره؛
- آموزش بهداشت دانشجویان در مقاطع
پزشکی و پیراپزشکی
- راهنمایی و آموزش مردم و جلب
مشارکت عمومی و همکاریهای بین بخشی در زمینه اجرای پروژه های شهر سالم؛
- آموزش بهورزان خانه های بهداشت
در زمینه بهداشت محیط ومواد غذائی
- آموزش رابطین بهداشتی که از بین
مردم در سطح شهرستان انتخاب می شوند
- عملیات بهداشت محیط روستاها و کمک جهت رفع معضلات بهداشتی
روستاها از قبیل ساخت سرویس های بهداشتی و ...