واحد بهداشت حرفه ای یکی از
واحدهای تحت پوشش مرکز بهداشت شهرستان سنقر می باشد
هدف اصلی :
تامین ، حفظ و ارتقاء سطح سلامت جسمی ، روانی اجتماعی نیروی کار در کلیه مشاغل ( واحدهای صنعتی، معدنی، کشاورزی ، خدماتی)
وظایف:
I. کنترل و پایش مستمر از کلیه واحدهای صنعتی ، خدماتی ، کشاورزی و ....
II. انجام معاینات بهداشتی کارگران
III. شناسایی و اندازه گیری عوامل زیان آور در محیط کار اعم از عوامل فیزیکی، شیمیایی ، بیولوژیکی ، روانی و ارگونومیکی
IV. پیگیری و نظارت دسترسی کلیه شاغلین به تاسیسات و تسهیلات بهداشتی
V. کنترل وضعیت آب آشامیدنی کارگاههای تحت پوشش
VI. برگزاری دوره های آموزش و بازآموزی در سطوح مختلف( کارفرمایان صنایع و خدمات، شاغلین، کارشناسان ، کاردانان ، پزشکان و بهورزان شاغل در شبکه بهداشت ، کارشناسان بهداشت حرفه ای شاغل در صنایع و ...
VII. بررسی شکوائیه های رسیده
VIII. اجرای طرحهای مختلف شامل بهداشت کشاورزی،سیلیکوزیس،بیماریهای محیط کار،شرایط جوی ،مدیریت پسماندها،آزبست ، بهداشت پرتوکاران، جیوه ، سرب ، بهداشت معادن، تشکیلات بهداشت حرفه ای،حفاظت فنی و بهداشت کار بیمارستانها ،طرح بقا، روشنایی محیط کار، صدا،ارگونومی،تشدیدوهدفمندی بازرسیها،معاینات دوره ای کارگران
IX. بازدید از مراکز بهداشتی درمانی و خانه های بهداشت روستایی
X. بازدید از خانه های بهداشت کارگری
XI. تهیه و تنظیم فعالیتهای بهداشت حرفه ای به صورت ماهیانه، سه ماهه ، شش ماهه ، سالیانه، و تعیین شاخصهای مربوطه
XII. بررسی مشاغل سخت و زیان آور
XIII. صدور صلاحیت بهداشتی برای کارگاهها و کارخانجات
تعریف بهداشت حرفه ای :
تامین ، حفظ و ارتقاء بالاترین درجه سطح سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلین در کلیه حرف و مشاغل بهداشت حرفه ای بنا بر تعریف سازمان بین المللی کار ILO و سازمان بهداشت جهانی WHO
تامین و حفظ بالاترین درجه از سلامت جسمی، روحی و اجتماعی شاغلین در کلیه مشاغل
مراقبت از شاغلینی که سلامت آنان در معرض خطرات ناشی از شرایط کار است
مراقبت از شاغلینی که عوامل زیان آور محیط کار سلامت آنان را تهدید می کند.
اهداف بهداشت حرفه ای
§ ارتقاء و تامین بالاترین درجه سلامت جسمی، روانی و اجتماعی شاغلین
§ پیشگیری از حوادث ناشی از کار
§ تطابق شرایط کار با انسان به منظور کاهش اثرات ارگونومیکی بر سلامت انسان
اصول بهداشت حرفه ای Principals of occupational health
شناسایی عامل زیان آور (Identification of the hazards )
اندازه گیری ( measurent of possible harmful factors )
تفسیر نتایج و تبیین خطر (Interpretation of the results )
اقدامات کنترلی (control measures )