شیر مادر با ترکیبات بی نظیر خود ، مطمئن ترین و ایمن ترین تغذیه شیرخوار به خصوص در 6 ماه اول است . دکتر مصطفی اکبریان رئیس مرکز بهداشت شهرستان تغذیه با شیرمادر بهترین شروع زندگی را برای نوزادان در تمام مناطق مختلف جهان از نظرتوسعه یافتگی فراهم می کند. حتی در کشورهای توسعه یافته، عدم تغذیه با شیرمادر با افزایش خطر بقاء و سلامت نوزادان و کودکان مرتبط است. تغذیه با شیرمادر، بهترین غذا برای شیرخوار است. شیرمادر غذایی بی نظیر برای تامین نیازهای تغذیه ای و سلامت جسم و روان شیرخوار است و حاوی مواد ایمنی بخش در برابر حساسیت ها و عفونت ها است. شیر مادر با ترکیبات بی نظیر خود ، مطمئن ترین و ایمن ترین تغذیه شیرخوار به خصوص در 6 ماه اول است . و تاثیر به سزایی در سلامت مادر و کودک دارد و همواره از اولویت های بهداشتی کشور است . در دین مبین اسلام نیز همواره بر این مهم تاکید شده است . سازمان جهانی بهداشت نیزبا توصیه بر تغذیه انحصاری باشیر مادر تا 6 ماهگی و تداوم ان تا 2 سالگی همواره این باور را حمایت و در راستای آن برنامه ریزی کرده است . یکی از علل عدم موفقیت مادران در شیردهی ، اشتغال آنان به کار است در حالی که حمایت مادران و فراهم کردن امکانات شیردهی در محیط کار با افزایش مدت تغذیه با شیر مادر و سلامت مادر و کودک همراه است . همه مادران شاغل اگر بخواهند شیردهی موفقی داشته باشند به مرخصی زایمان کافی نیاز دارند . آنها باید استراحت کافی ( پاس شیر ) ، تسهیلات محل کار و حمایت های لازم جهت شیردهی موفق را داشته باشند . همچنین اطلاعات و حمایت های خانواده های این مادران در این امر مهم نقش موثری دارد . مرخصی که در زمان تولد فرزند برای پدران در نظر گرفته شده امکان تداوم شیردهی را تسهیل می نماید . مادران شاغل نیازی به جایگزین کردن شیرهای دیگر جهت نوزادان خود ندارند . تمامی مادران شیرده جهت دریافت پاسخ سوالات و دریافت مشاوره های لازم می توانند به پایگاههای بهداشتی سطح شهر مراجعه نمایند تغذیه با شیر مصنوعی با میزان بالاتر مرگ نوزادان همراه است. شروع اولیه و به موقع تغذیه انحصاری با شیرمادر می تواند جان بیش از یک میلیون نوزاد را حفظ نماید. کودکانی که با شیرمادر تغذیه می شوند، از سلامت و تکامل طبیعی برخوردار شده، میزان مرگ و میر در آنها کمتر و ضریب هوشی آنها بالاتر است. اثرات مطلوب تغذیه با شیرمادر در دوران بزرگسالی نیز در ابتلا کمتر به بیماری های مزمن ثابت شده است. مادران و جامعه نیز از تغذیه شیرخواران با شیرمادر سود می برند، شیردهی خطر پوکی استخوان، سرطان های تخمدان، پستان و دهانه رحم را در زنان شیرده و زنانی که به مدت طولانی تری شیر می دهند، کمتر می کند. همچنین کم خونی، عفونت مثانه، یائسگی زودرس و چاقی را در مادران کاهش می دهد و موجب آرامش خاطر و روان مادر می گردد. شیردهی با تاخیردر قاعدگی و مدیریت بارداری سالم، باعث مشکلات کمتر در سلامت مادران و کودکان می شود. تغذیه انحصاری با شیرمادر منجر به کاهش هزینه های اقتصادی برای خانواده، جامعه، سیستم بهداشتی و محیط زیست می گردد . هزینه شیرمصنوعی و مراقبت های بهداشتی مورد نیازکودکان محروم از شیرمادر بسیار چشمگیر است، در حالی که شیرمادر رایگان است و به دلیل دارا بودن عوامل ضد عفونت ، شیرمادرخواران نسبت به سایر شیرخواران سالم تر هستند. روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان شهرستان سنقر