به مناسبت
هفته جهانی شیر مادر 16 – 10 مرداد :
تغذیه با شیر
مادر برای تحقق اهداف جهانی تغذیه از جمله بقا و سلامت انسانها، رشد اقتصادی و نیز
پایداری محیط زیست، امری کلیدی و حیاتی است. حمایت و ترویج تغذیه با شیر مادر به
عنوان راه حل موثر و هزینه اثربخش برای ادامه زندگی، ارتقای وضعیت تغذیه، رشد و
تکامل شیرخواران و کودکان خردسال، حفاظت از سلامت مادران و کمک به کودکان برای
دستیابی به حداکثر ظرفیت خود حتی تا سنین بزرگسالی مستند شده است.
بدیهی است که
ساعات و روزهای اول عمر فرصتی کلیدی برای استقرار شیردهی و فراهم آوردن حمایت های
مورد نیاز مادران برای موفقیت در شیردهی است. تماس پوست با پوست مادر و نوزاد
بلافاصله پس از تولد و شروع تغذیه با شیر مادر طی ساعت اول زندگی برای جریان یافتن
و استقرار تغذیه با شیر مادر، ادامه حیات و سلامت نوزادان، شیرخواران و کودکان
اهمیت زیادی دارد.
تغذیه انحصاری
با شیر مادر در 6 ماه اول عمر نیاز به مواد مغذی و انرژی لازم برای رشد و تکامل
فیزیکی و عصبی کودکان را تامین می کند و اگر تغذیه با شیر مادر پس از 6 ماهگی
همراه با مصرف غذاهای کمکی سالم و کافی، ادامه داشته باشد همچنان به تامین انرژی و
مواد مغذی با کیفیت بالا و نیز پیشگیری از سوء تغذیه(لاغری و چاقی) و تامین امنیت
غذایی شیرخواران کمک می کند.
بدلیل اهمیت موضوع هر
ساله 16-10 مرداد همزمان با سایر کشورهای جهان هفته جهانی شیرمادر نامگذاری شده
است .