کارگاه آموزشی مدارس مروج سلامت

روز یکشنبه 12 آذرماه سال جاری کارگاه آموزشی مدارس مروج سلامت با حضور مدیران و مسئولین بهداشت مدارس آموزش و پرورش در سالن اجتماعات مرکز بهداشت برگزار گردید. در ابتدا  دکتر خوشبخت ریاست محترم مرکز بهداشت سنقر  ضمن خیر مقدم به اهمیت و رسالت برنامه مدارس مروج سلامت اشاره کرده و ابراز داشتند که با دستیابی به اهداف این طرح اعتماد به نفس، عزت نفس و مهارت های ارتباطی که  برای رفاه و سلامت روانی حیاتی هستند· در دانش آموزان و آینده سازان مملکت اسلامیمان شکوفا گردد. ایشان در بیان رسالت مدارس مروج سلامت ،  ابراز امیدواری کردند  که  با همکاری و  تعامل نهادهای متولی در زمینه ارایه خدمت به نوجوانان و جوانان در راستای ارتقای کیفیت زندگی این گروه سنی با تاکید بر اقدامات پیشگیرانه منطبق با فرهنگ جامعه و متناسب با جنسیت مورد نظر و مشارکت همه جانبه ایشان گامهای مثبتی برداشته شود.سپس کارشناس مسئول بهداشت مدارس مرکز بهداشت ، اهداف و برنامه های مدارس مروج سلامت  را تشریح کرد و به اهداف اختصاصی  برنامه در زمینه توانمند سازی دانش آموزان و اولیاء و مربیان، بهبود وضعیت بیماریابی و درمان دانش آموزان، بهبود الگوی تغذیه دانش آموزان ، پیشگیری از حوادث مخاطره آمیز و بهبود شرایط فیزیکی و بهداشت محیط مدارس  و همچنین کمیته سلامت مدارس و اعضاء آن اشاره نمود. در ادامه کارشناس  مسئو ل بهداشت حرفه ای  ضمن اشاره به فواید مدارس مروج سلامت به تشریح  چک لیست ممیزی ایمنی و بهداشت حرفه ای مدارس پرداخت  و در زمینه اهمیت ثبت و پیگیری علل حوادث ، کنترل و حذف عوامل زیان آور صدا، ارتعاش ، گردو غبار در محیط کلاس و مدرسه ،لزوم استفاده از کف پوشهای عایق زیر تابلوهای برق،  وجود و  تجهیز جعبه کمکهای اولیه در مدرسه، اهمیت روشنایی مناسب همچنین رعایت اصول ایمنی و ارگونومی در  محیطهای آموزشی مطالبی را عنوان کرد. و به بیان اهمیت HSEو مدیریت کنترل خطرات بهداشت - ایمنی ومحیط زیست پرداخت . سپس  کارشناس مسئول بهداشت محیط  شرکت کنندگان را  با نحوه تکمیل چک لیست بهداشت محیط مدارس ،  تاثیرات  محیط نامناسب مدارس بر دانش آموزان ، آیین نامه بهداشت محیط مدارس و شرایط بهداشتی کلاسهای درس و محیطهای آموزشی  و  ارائه خدمات بهداشتی در مدارس ،  آشنا نمود.